Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

28 pospisilovaVečerník dlouhodobě sleduje nezáviděníhodnou situaci uvnitř Základní školy Dr. Horáka v Prostějově. V minulém čísle jsme přinesli zprávu o odvolání Ivana Pospíšila z funkce ředitele poté, co o tom rozhodla rada města po zjištění statisícových finančních nesrovnalostí v účetnictví školy. Jelikož Ivan Pospíšil musel školu opustit okamžitě, až do konce výběrového řízení na post ředitele či ředitelky povede tuto příspěvkovou organizaci statutární zástupkyně Jaromíra Pospíšilová (na snímku).

Na základě velkého čtenářského ohlasu požádal Večerník o několik slov k této záležitosti právě statutární zástupkyni ředitele školy Mgr. Jaromíru Pospíšilovou, která nám v úterý 1. července 2014 poskytla exkluzivní vyjádření. „Bylo již napsáno mnoho článků o pochybení ředitele Základní školy Dr. Horáka, který byl rozhodnutím zřizovatele ve středu pětadvacátého června odvolán ze své funkce. K těmto záležitostem se nyní nemohu vyjadřovat, neboť uvedená pochybení se mnou nebyla projednána, a já sama jsem dosud neměla možnost se s nimi podrobně seznámit,“ uvedla exkluzivně pro Večerník Jaromíra Pospíšilová
„Co ale mohu říci je to, že Mgr. Ivan Pospíšil se velmi zasloužil o zlepšení pracovního prostředí žáků i učitelů a vždy se dokázal postavit na stranu svých zaměstnanců. Tento názor vyjádřila i rada školy i zástupci odborové organizace. Dále chci zdůraznit, že výsledky školní inspekce z března letošního roku poukázaly na nadstandardní úroveň výuky na naší škole,“ konstatovala Pospíšilová. Jak vzápětí dodala, školu bude řídit zhruba měsíc. „Byla jsem pověřena dovést školu k předání novému řediteli či ředitelce k 1. srpnu tohoto roku. Věřím, že se vše ve spolupráci s příslušnými pracovníky Magistrátu města Prostějova podaří a s žáky, zvláště s prvňáčky, s rodiči i se všemi zaměstnanci uvítáme společně školní rok 2014/2015 v nově zrekonstruované škole,“ vyjádřila své přání Jaromíra Pospíšilová, statutární zástupkyně ředitele Základní školy Dr. Horáka v Prostějově.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...