Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Týdny klidu končí! Dnešním dnem se otevírá rekonstruovaná silnice třetí třídy spojující Olšany u Prostějova se Studencem a názory na její ‚užitek‘ se různí. „Jsem hrozně spokojený... Předtím tudy jezdilo kamionů dvacet, teď jich bude čtyřicet,“ ironicky popsal situaci Jaroslav Trávníček, občan Studence, jenž dodal: „Nejspokojenější jsem byl, když to bylo zavřené!“ Pod jeho slova by se krví podepsala drtivá většina obyvatel Studence.

Třesou se okna!

Opravy silnic jako takové jsou přínosné, občany Studence však trápí především enormní počet projíždějících několikatunových kamionů. Jejich řidiči si tudy zkracují cestu z R46 směrem na ptenskou pilu a další podniky na severu prostějovského regionu. Těsně před Studencem je navíc klesání, ze kterého to většina šoférů pěkně rozpálí! Ceduli s omezením rychlosti na čtyřicet kilometrů nerespektuje prakticky nikdo... „Zpomalovací retardéry na trojce nikdo nepovolí. Byl nám doporučený zpomalovací ostrůvek, ale ten se bude řešit až při práci na průtahu Studencem. Ze strany od Olšan bych ho uvítala,“ říká Jarmila Stawaritschová, starostka Čelechovic na Hané, pod které spadá Studenec a dodává: „Výhledově by se měl dělat průtah obcí společně s chodníky v horizontu tří až pěti let.“

Týden navíc

Původně měla být rekonstrukce hotová již 14. srpna, dalším termínem je pondělí 24. srpna. Důvody, proč se termín posunul, se Večerníku zjistit nepodařilo. Investorem je Správa silnic Olomouckého kraje a zodpovědnou osobou Dagmar Vlková, která však v průběhu minulého týdne nebrala telefon.

„Rekonstruuje se z naší strany od cedule až po Olšany, podle posledních zpráv by měla být rekonstrukce ukončena 23. 8. 2015,“ informovala Večerník Stawaritschová.

Utracené miliony

O zbytečném mrhání penězi na opravu pětikilometrové spojnice mezi Studencem a Olšany u Prostějova, se mezi místními hovoří hodně často. „Takový klid jako poslední tři týdny tu byl naposledy před osmi lety, kdy byla cesta rovněž zavřená. Čtyřkilometrová zajížďka mi vůbec nevadí. Nerozumím tomu, proč se doslova vyhodilo třicet milionů na opravu této silnice,“ kroutí hlavou Jaroslav Trávníček, jenž si pravděpodobně od pondělka společně se svými spoluobčany nepřispí. Cinkající hrnky, třesoucí se okna a neustále zvířený prach, budou stoprocentně každodenní daní nově zrekonstruované silnici...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...