Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Všechno na světě se mění, Veteran Steel Man zůstává! Akce s jedinečně přátelskou atmosférou milovníků pohybu opět zavítala na Konicko. Zejména amatérští sportovci se v sobotu postavili na start 13. ročníku triatlonu, který se před třemi lety přestěhoval z Konice do areálu Čertových rybníků mezi Čunínem a Stražiskem.

Se dvěma uzavírkami, krátkým, ale prudkým lijákem a samozřejmě také náročnou tratí v podobě 800 metrů plavání, 46 kilometrů na kole a 7,2 kilometru běhu do kopce a z kopce se letos utkalo celkem 43 účastníků oblíbeného triatlonu Veteran Steel Man. Závod odstartoval krátce po jedenácté hodině v areálu Čertových rybníků a v cyklistické části zavedl závodníky například do Biskupic a Úsobrna, zatímco v té běžecké do okolí Čunína.  

Na start se opět postavili závodníci všech věkových a výkonnostních kategorií. „Letošní ročník byl mimo jiné zajímavý tím, že jsme zaznamenali výrazný nárůst v poloviční variantě Hobby, kterou si vyzkoušelo hned dvanáct sportovců,” zmínil se organizátor Jan Kovanda, který společně se svým organizátorským týmem opět vytvořil účastníkům skutečně výtečné zázemí. Jen díky nim se nikdo na trati neztratil a v cíli na každého z účastníků kromě skvělého pocitu čekalo také bohaté občerstvení, které vlilo energii do vyčerpaných těl. Domů si pak kromě „vyčištěné” hlavy všichni odnášeli také krásné ostře zelené tričko s logem závodu.

Veteran Steel Man není pouze o radosti z pohybu, ale v první řadě o setkáních a kamarádství. „Už sedm let se na této akci setkávám se svými spolužáky z prostějovské střední školy, kteří žijí, pracují a teď už i mají rodiny v různých koutech České republiky. I proto se vidíme jen párkrát do roka a často právě zde na triatlonu. Je to pro nás vždy velký svátek, na který se těšíme a připravujeme se.  Nutí nás to zcela nepodlehnout sedavému způsobu života, k němuž díky svým povoláním máme blízko. Letos se dokonce můžeme pochlubit rekordní účastí, sešlo se nás tu hned šest. Doufám, že nám to opět vyjde nejen příští rok, ale třeba i za třicet let,” řekl Jiří Veruňák, který do Čunína dorazil z Prahy i se svojí slovenskou přítelkyní a roční dcerou Žofkou. 

Díky organizátorům vše proběhlo naprosto hladce. „Chtěl bych moc poděkovat hlavně členům pořadatelského týmu stejně jako našim sponzorům, bez nichž bychom takovou akci pořádat nemohli,” uzavřel Jan Kovanda.


Výsledky:

Muži:

1. Vít Svozil                        (1992)                   02:03:25

2. Tadeáš Foltýn              (1990)                   02:05:42

3. Martin Lipenský          (1969)                   02:06:40

Ženy:

1. Lenka Poklopová        (1989)                   02:32:49

2. Jana Vykydalová         (1995)                   02:51:01

3. Renata Jirková             (1965)                   02:54:00

Hobby (poloviční trať):

1. Radka Nakládalová (1971)      01:35:11

2. Hana Rašková               (1986)                  01:37:17

3. Jitka Hájková                 (1978)                  01:39:19

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...