Dobrý večer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nemálo peněz, ale hlavně v dnešní době nevídaný kus srdce a patriotismu stojí za rekonstrukcí bývalého penzionu Happy Valášek u plumlovské přehrady. Jen díky tomu získalo široké okolí tuto dominantu na úchvatném místě, kam mohou vyrazit rodiny s dětmi, svatebčané, cyklisté, zaměstnanci firem či každý, kdo má rád klid a pohodu v krásném a stylovém prostředí. PROSTĚJOVSKÝ VEČERNÍK byl na inspekci těsně předtím, než se v pokojích zabydlí první hosté...

Hotel Plumlov postavil již v roce 1906 Rostislav František Reichstädter, který byl na počátku dvacátého století poslancem Říšské rady a Moravského zemského sněmu. Dům tak vznikl dříve než přehrada, která se začala stavět až v roce 1913. „Právě o stavbu nádrže se původní majitel hotelu velmi zasloužil. Může tak sloužit jako skvělý příklad toho, že když něco člověk skutečně chce, tak to i dokáže,“ upozornila současná majitelka hotelu Ilona Šťastná.

Po Reichstädterovi objekt patřil Bohumilu Valáškovi, který zde vybudoval hotel nesoucí jeho jméno. Později jej od České spořitelny získalo družstvo Fotografia Olomouc. V nedávné době prošel rozsáhlou, ale velmi citlivou rekonstrukcí respektující ducha stavby. „Tato budova vlastně stojí na poloostrovu u plumlovské přehrady. Díky své poloze a historii má nezaměnitelnou atmosféru a genia loci. Z toho jsme při její opravě zásadně vycházeli. Rekonstrukcí jsme jí chtěli navrátit prvorepublikovou noblesu a eleganci. K tomu jsme ovšem využili veskrze moderní materiály a postupy tak, aby se u nás návštěvníci cítili komfortně a rádi se k nám vraceli. Chceme jim proto nabídnout i výtečnou kuchyni, jejíž základ budou tvořit sladkovodní ryby, zvěřina a steaky. Připravovaná jídla pak budeme v průběhu sezóny měnit,“ vysvětlil své záměry provozní ředitel Robert Prokop, který chce u hotelu rovněž připravovat akce, s nimiž chce k někdejšímu letovisku opětovně přitáhnout širokou veřejnost.

Z majitelky hotelu je přitom už od prvních slov cítit skutečný patriotismus. O něm mimo jiné svědčí i výzdoba hotelu, kterou tvoří unikátní archivní fotografie této stavby, a to i z období před výstavbou přehrady. Najdete zde i celou řada snímků z budování nádrže. „Třeba Chorvatsko osobně nemám moc ráda. Nudím se tam, jsou tam jen skály a moře. Přitom přímo tady kolem nás máme klenoty, které se jinde nevidí a jiní by nám je mohli jen závidět. Ale my si jich nevážíme a neumíme jich ani využít,“ konstatovala trochu smutně Ilona Šťastná, která věří, že současná dobrá situace kvality vody v plumlovské přehradě vydrží celou sezonu a návštěvníci si užijí nejen pohostinnosti hotelu, ale i pěkného koupání. „Podívejte se kolem sebe, krásnější místo k odpočinku široko daleko není. Pevně věřím, že čistá voda v nádrži bude tím základem, proč se na přehradu opět vrátí život. A snad k tomu velkou mírou přispěje i náš hotel,“ uzavřela Ilona Šťastná. Večerník nemůže nic jiného, než plně souhlasit a návštěvu doporučit.


co hotel plumlov nabídne?

* restauraci se šedesáti šesti místy

* salonek pro šedesát hostů s možností jej rozdělit na dva samostatné prostory pro svatby, oslavy anebo firemní akce

* venkovní terasu s nádherným výhledem na vodní hladinu

* jedenáct dvoulůžkových pokojů s možností přistýlky a svatební apartmá

* velké parkoviště uvnitř hotelového areálu

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...