Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Opeřenci na svobodě

Předminulý pátek v prostorách Kolářových sadů měli občané společně s dětmi možnost sledovat vypuštění dvou poštolek a kalouse ušatého. Strážníci tyto ptáky v letošním roce odchytili a předali pracovníkovi stanice handicapovaných zvířat v Němčicích nad Hanou. V tomto případě se jednalo o mláďata, která vypadla

z hnízda a toho času nebyla schopná se o sebe postarat. Vypuštění dravců za účasti veřejnosti již druhým rokem pořádali Ochránci přírody IRIS Prostějov.

Udeřila svého druha

V pátek 26. července před polednem nahlásil muž napadení družkou. K události mělo dojít u provozovny poblíž Plumlovské ulice. Devětadvacetiletá žena uvedla, že se bránila a při tom šestadvacetiletého druha udeřila pěstí. Při přetahování o tašku od kočárku došlo k drobnému poškrábání ruky oznamovatele. Za přítomnosti hlídky se partneři již nenapadali.

Pro podezření z přestupku proti občanskému soužití byla událost předána správnímu orgánu.

Ohýnek na Hloučele

Hlídka vyjížděla předminulou sobotu na základě telefonického sdělení do lesoparku Hloučela, kde dvě osoby rozdělaly oheň a opalovaly kabely. Strážníci dotyčné vyzvali k okamžitému uhašení, a to nejen pro porušení vyhlášky města, ale zejména pro velké nebezpečí vzniku požáru. V tomto suchém období je takovéto chování velice nerozumné. Muži ve věku 40 a 41 let k věci uvedli, že kabely neukradli, ale našli ve vyschlém korytu řeky. Kov se z něj snaží získat za účelem zpeněžení, aby si mohli poté koupit jídlo. Zákon ovšem zakazuje přivlastnění cizí věci, byť nálezem. Tímto se výše uvedení dopustili přestupku proti majetku.

Nepovolené značení

Strážník okrskové služby zjistil poblíž centra města na vozovce laicky namalovanou dopravní značku žlutou barvou ve tvaru obdélníku se stranami dlouhými desetkrát dva metry. Uvnitř byly nakresleny tři symboly dopravní značky zákaz stání. Okrskáři se povedlo vypátrat osobu, která toto vytvořila. Muž své konání hájil dobrým úmyslem pro znatelnější vyjíždění a vjíždění na komunikaci. Tímto jednáním je však podezřelý z přestupku podle zákona

o pozemních komunikacích. Věc byla postoupena příslušnému správnímu orgánu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...