Dobré ráno, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

31 prikrylJiří Kajínek našel v Prostějově dalšího následovníka. Po nebezpečném recidivistovi Jiřím Peškovi, který z prostějovského soudu úspěšně uprchl na podzim 2010, se o něco podobného pokusil drogový dealer Josef Přikryl. Útěk zavalitého mladíka ukázal, že když dva dělají totéž, není to totéž. Akce se Přikrylovi určitě nevyplatila. Za necelých třicet sekund útěku vyfasoval ke svému ročnímu trestu dalších osm měsíců. Plnoštíhlý Josef Přikryl z Prostějova na první pohled rozhodně nevypadá jako nějaký Usain Bolt. Navzdory tloušťce patří mezi jeho oblíbené koníčky útěky před policisty. K tomu poslednímu se odhodlal letos v únoru po vazebním zasedání přímo v budově okresního soudu v Prostějově. Krátce poté, co soudkyně Ivona Otrubová rozhodla o tom, že půjde do vazby, vyběhl Přikryl ze soudní místnosti a snažil se uprchnout. Brzy se však zadýchal a už na schodišti jej zastavil příslušník justiční stráže. „Nevím, proč jsem to udělal. Asi jsem měl strach z toho, že půjdu do vazby. Byl jsem pod psychickým tlakem, byla to blbost, omlouvám se,” vypověděl Přikryl.

Navzdory tomu soudci Petrovi Vrtělovi citelně chybělo Přikrylovo přiznání, že se na útěk pustil, protože se pokoušel vyhnout vězení. Vrtěl rovněž upozornil na, že to v Přikrylově případě nebyl vůbec první pokus o útěk. „Před policií jste v minulosti prchal už nejméně dvakrát. Při jedné divoké honičce jste ujížděl z Prostějova do Myslejovic, kde jste odstavil auto a prchal do vojenského lesa. Jindy vás zase policisté naháněli u Olšan,” připomněl Vrtěl. Obžalovaný sice sliboval, že se něco podobného už nebude nikdy opakovat, soudce si však o tom myslel své. „U soudu jsme se viděli už několikrát. Dostal jste několik šanci, ale pokaždé jste zklamal. Z jakého důvodu by mělo mít vaše slovo nyní větší váhu než v minulosti?” uvažoval Petr Vrtěl.

Josef Přikryl si v současné době odpykává roční trest za opakované řízení bez řidičáku a přechovávání psychotropní látky. Policisté jej totiž loni o prázdninách načapali s pytlem, ve kterém byl necelý kilogram marihuany v hodnotě přibližně čtvrt miliónu korun. Po úterním zasedání mu k ročnímu trestu přibylo ještě osm měsíců. „Vašich útěků před policisty bylo už příliš mnoho na to, aby se jednalo pouze o ojedinělé zkratkovité jednání. Spíše to vypadá, že nemáte absolutně žádný respekt před policií. Je třeba vám dát najevo, že takhle to dál nejde,” zdůvodnil své rozhodnutí soudce Petr Vrtěl. Rozsudek dosud nenabyl právní moci, obě procesní strany si ponechali lhůtu pro možnost odvolání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...