Dobrý večer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

zakuklenecBojové sporty jsou skvělá věc. Rozvíjí kondici, postřeh, odolnost i vůli. V zápase muže proti muži však proti sobě musí dobrovolně stát rovnocenní soupeři. Jakmile se vycvičený bojovník pustí do člověka, který se s ním rvát nechce, není to čestný boj, ale trestný čin. Došlo k něčemu takovému v případě členů prostějovského klubu Sambo combat? Na tuto otázku hledal v úterý odpověď prostějovský soud.

Bylo to přepadení jako z béčkového asijského akčního kung-fu filmu. Loni v srpnu naběhlo do Kaska přibližně dvanáct maskovaných mužů v černých mikinách a kuklách na hlavě. Jejich cíl byl jasný. Chtěli dát za vyučenou DJ Davidovi K., který na akci vystupoval. Mělo se jednat o pomstu za to, že před časem z jiné akce vyhodil patnáctiletého Tomáše H. kvůli tomu, že na diskotéce dělal nepořádek. Tomáš H. však byl jedním z členů prostějovského klubu bojových umění Sambo combat. Pravděpodobně jako mstu vyrazili maskovaní muži proti Davidovi K. Trošku to však přehnali, David K. skončil v nemocnici a celá věc u soudu. 

Státní zástupce nakonec obžaloval tři mladíky. Kromě členství v klubu, měli společné i to, že všichni tvrdili, že v Kasku v inkriminovaný den vůbec nebyli. Jeden měl být u babičky, druhý u kamarádky a třetí pomáhat při pořádání akce v Držovicích. První obžalovaný David Z. kromě tohoto napadení toho měl víc. Sebevědomý a inteligentně působící mladík navíc nebyl u soudu žádným nováčkem. Z napadení byl obžalován už několikrát, soud jej však dvakrát zprostil obžaloby. I tentokrát se u soudu David Z.velmi obratně hájil. Obdobně jako v ringu tak činil i tvrdým protiútokem. „O poškozeném je známo, že není žádný svatoušek. Vím, že mě na facebooku označil za útočníka, ovšem když jsem řekl, že na něj podám trestní oznámení pro křivé obvinění, tak to stáhl. Myslím, že si nebyl moc jistý, že jsem to byl právě já,“ vyjádřil se pevným hlasem David Z., který se i dle jednoho ze svědků netěší právě dobré pověsti. „Všichni víme, kdo mlátí lidi na prostějovských diskotékách. Akorát o tom každý má strach mluvit,“ kontroval Patrik P., který tím narážel právě na obžalovaného. Na přímou otázku, zda obžalovaného viděl, že by někdy někoho zmlátil, odpověděl, že ne. 

Podobně sebevědomě vystupoval i další z obžalovaných. „Jsem sportovec každým coulem a v životě bych v přesile nenapadl jiného člověka. Nechápu, jak mě někdo může z něčeho takového podezřívat. Celé je to nesmysl, navíc desítky lidí mi mohou potvrdit, že jsem se v ten den podílel na pořádání akce v Držovicích,“ vypověděl Niki E. Pouze třetí z obžalovaných vypadal, že očividně není ve své kůži. Právě na něm se poškozený i svědkové shodli, že jej v Kasku navzdory kukle poznali. A to i díky jeho charakteristickému hlasu. „Byl to stoprocentně on, znám ho dobře například z hokejového kotle,“ prohlásil Patrik P. „Nemohl jsem to být já, v té době jsem byl na chatě ve Vranovicích,“ hájil se obžalovaný Dušan D. 

Rozsudek v této věci dosud nepadl, jednání bylo z důvodu náročného dokazování odročeno.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...