Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zase měřili!

O víkendu 6. a 7. července provedli strážníci další bezpečnostní akci na měření rychlosti pomocí mobilního radaru. Jednalo se o úseky v ulici Kostelecká a u Žešova. Strážníci v těchto lokalitách přistihli celkem 15 řidičů, kteří porušili zákonem stanovený limit. Na Kostelecké ulici byla nejvyšší rychlost naměřena muži, a to 74 kilometrů v hodině. U Žešova byla přistižena žena jedoucí rychlostí 98 kilometrů za hodinu. V blokovém řízení bylo uděleno celkem 5 300 korun. V jednom případě byl přestupek předán správnímu orgánu, z řešených řidičů byli pouze čtyři z Prostějova.

Tulák s obojkem

Předminulý pátek 5. července o půl deváté ráno nahlásil muž na linku 156 nalezení psa v Rejskově ulici. Strážníci si od něj zvíře převzali a odvezli na služebnu. Přestože pes očipován byl, nepodařilo se majitele zjistit. Číslo čipu totiž nebylo v evidenci nalezeno. Ani po dvou dnech si páneček pro psa nepřišel a tak bígl putoval do útulku v Čechách pod Kosířem.

„Botičku“ přivítala

Nepříjemnou událost zažila pátého července čtyřiapadesátiletá zákaznice v obchodním domě na Okružní ulici. Při nakupování nechala tašku bez dozoru a přišla nejen o ní, ale i o jediné klíčky od vozidla, peněženku a mobilní telefon. Pachatele se v daném čase nalézt nepodařilo. Na vůz poškozené dali strážníci botičku, aby nedošlo k případné krádeži motorového vozidla. 

Komu schází „litr“?

V podvečerních hodinách předminulý pátek prostřednictvím linky 156 sdělil muž nález bankovek v celkové hodnotě 1 000 korun na bankomatu v obchodním domě na Plumlovské ulici. Strážníci finanční obnos převzali a odevzdali pobočce České spořitelny. 

Opilec na kole

Opilý cyklista neviděl na svém stavu nic špatného! Takto zhodnotil své jednání dvaatřicetiletý muž, který byl hlídkou zastaven pro svoji nebezpečnou jízdu. Jel nejistě po celé šířce komunikace v Brněnské ulici. Při dechové zkoušce mu strážníci naměřili 1,8 promile alkoholu. Věc byla předána správnímu orgánu, kde cyklistovi hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun plus jeden tisíc korun správní poplatek.

Vykradli automat

Automat na mléko neodolal nezvaným návštěvníkům. Ve středu před pátou hodinou ranní oznámila žena na linku 156 poškození automatu na mléko umístěného v ulici Krasická u aquaparku. Vyslaní strážníci na místě zjistili, že byla vypáčena dvířka a zcizen mincovník. Pro podezření z trestného činu byla na místo přivolána Policie ČR, která si událost na místě převzala.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...