Dobré poledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kočky nechytáme!

Strážníci kočky neodchytávají... V pondělí 1. července po čtvrté hodině odpolední se seniorka dožadovala přes linku 156 příjezdu hlídky z důvodu provedení odchytu kočky. Ta se zatoulala na její zahradu. Hlídka na místo vyjela a ženě se snažila objasnit situaci kolem odchytů. Kočka je volně žijící tvor a proto strážníci tyto odchyty neprovádí.

Pirát v Trávnické

Sedmnáctiletý hoch upozornil na sebe nebezpečnou jízdou po Prostějově. Předminulou sobotu 29. června bylo nahlášeno na linku 156 osobní vozidlo, jenž se riskantně prohání Winklerovou a Trávnickou ulicí, a to opakovaně. Hlídka v uvedené lokalitě vůz zastavila v okamžiku, kdy se prudce otáčel. Za volantem seděl mladík bez řidičského oprávnění a bez jakéhokoliv dokladu totožnosti. Byla přivolána Policie ČR, která z databáze zjistila jeho nacionály. Celá událost byla předána správnímu orgánu k dořešení.

Navrtal nádrže

Předminulou neděli 30. června v časných ranních hodinách v Mathonově ulici si autohlídka při dohledu na veřejný pořádek povšimla znečištění vozovky na parkovišti. Při bližší kontrole vyšlo najevo, že někdo navrtal palivové nádrže u čtyř vozů. Na místo byla přivolána Policie ČR, která si celou událost převzala.

Známý týpek

V pondělí 1. července po poledni si strážník okrskové služby povšiml osoby, o které z místní znalosti věděl, že nesmí řídit motorové vozidlo. Pětačtyřicetiletý muž však usedl za volant. Strážníkem byl v ulici Hradební zastaven. Na místo byla přivolána Policie ČR, neboť tímto jednáním je řidič podezřelý z trestného činu maření úředního rozhodnutí.

Zapomenuté květiny

Před třiadvacátou hodinu zjistila hlídka pohybující se v centru města před uzavřenou prodejnou vystavené zboží. Jednalo se o umělé květiny opatřené cenovkou, na které byla uvedena částka 1 500 korun. Majitele firmy se podařilo zkontaktovat. Dorazil na místo a  nález si převzal.

Auto bez kol

Nemilé překvapení čekalo v úterý 2. července na ženu, které patřil vůz parkující v ulici Moravská. Ten však měl nové pneumatiky, které zlákaly zloděje a auto tak skončilo na špalkách... Tohoto obrázku si povšiml kolemjdoucí a upozornil na to prostřednictvím linky 156. Strážník okrskové služby majitelku vozu vyrozuměl. Jelikož se pachatele vypátrat nepodařilo, věc byla postoupena Policii ČR.

Nepustil ho do busu

Ve středu 3. července v podvečer na linku 156 sdělil řidič autobusu, že na zastávce v ulici Vápenice se mu do vozu dobývá opilec. Vyslaná hlídka na uvedeném místě zastihla jen třiačtyřicetiletého cestujícího, značně posilněného alkoholem. Vysvětlila mu důvod jeho odmítnutí. Řidič se zachoval podle pravidel přepravního řádu

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...