Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 

 

Závodili na „mini“

Vozidlo musí být schváleno k provozu na pozemních komunikacích. Toto pravidlo nerespektovali dva muži ve věku 26 a 31 let. V odpoledních hodinách na malých motorkách závodili před obchodním domem na parkovišti. Přivolaná hlídka dotyčné seznámila s protiprávním jednáním. Oba jsou podezřelí z dopravního přestupku. Událost byla postoupena správnímu orgánu, kde hrozí pokuta do dvou a půl tisíce korun plus náklady řízení ve výši jednoho tisíce koru.

Zničili kulečník

Mladíci provokovali a snažili se vyvolat konflikt. Předminulou sobotu po půlnoci bylo přijato sdělení na linku 156 o roztržce mezi šesti osobami v hospodě na ulici Plumlovská. Hlídka od obsluhy zjistila poškození kulečníkového stolu v souvislosti s potyčkou mezi mladíky. Ti před příjezdem strážníků utekli neznámo kam. I přes provedenou kontrolu blízkého okolí se nepodařilo v dané době výtečníky nalézt. Z důvodu neznámého pachatele a výše způsobené škody byla přivolána Policie ČR.

A nedá si pokoj!

Předminulou sobotu zastavila odpoledne hlídka řidiče na ulici Mlýnská, který se dopustil dopravního přestupku. Při projednávání vyšly o muži najevo další skutečnosti. Dotyčný má vysloven zákaz řízení, dokonce je již v podmínce pro maření výkonu úředního rozhodnutí, a to právě za opětovné řízení vozu. Třiačtyřicetiletý řidič byl předán policistům k dalším úkonům.

Překazili krádež

V pondělí po jedné hodině v noci přistihla hlídka v Kramářské ulici dva muže u kanalizační vpusti, kdy jeden manipuloval s železným poklopem. Jakmile tento strážníky spatřil, ihned kanálovou mříž položil na zem, ovšem mimo otvor. Poté oba směřovali k strážníkům. Ti sedmadvacetiletého nenechavce vyzvali k dání věci do původního stavu. Muž však poklop na své místo vrátit nemínil. Pro neuposlechnutí výzvy je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Jeho jednadvacetiletý kamarád i přesto, že s roštem nehýbal, vrátil se k místu a dal ho zpět, kam patřil.

Střílel kuličkovkou

Na telefonické oznámení vyjela hlídka, kdy jeden z bydlících v centru města měl střílet plastové kuličky do protějšího domu. Strážníkům se podařilo osobu vypátrat. Jednalo se o devatenáctiletého mladíka. Ten přiznal, že střílel do dvora, a to na střechu protějšího domu. Hlídkou byl důrazně upozorněn o nevhodnosti svého jednání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...