Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

21 dechova_zkouska_penizePřijít o řidičský průkaz znamená pro spoustu lidí obrovskou ránu. Především pro ty, kdo jezdí pravidelně. Fakticky tím totiž přichází o možnost obživy. Pokud jsou právě oni účastníky silničního provozu, je to od nich v první řadě obrovská nezodpovědnost, v té druhé se pak mohou „těšit“ na zasloužený trest! V případě, že při policejní kontrole nadýchají přes jedno promile alkoholu, dá se dosti pravděpodobně počítat s tím, že si za volant hned tak nesednou. Jedna naděje tu však je. Vše pro ně nakonec může dopadnout dobře, musí však počítat s tím, že je to bude něco stát...

V únoru letošního roku zastavili policisté podnikatele Radima Galáska. Jeho fungl nový Mini cooper jel po Palackého ulici nepřirozeně pomalu. Po zastavení hlídkou byl z řidiče cítit alkohol.

S policisty však živě komunikoval, byl velmi ochotný a veselý. „Pamatuji si, že se všemu smál,“ zmínil se jeden z členů hlídky. Dobrá nálada řidiče nepřešla ani poté, co nadýchal přes 1,3 promile alkoholu. Policisté mu následně zakázali další jízdu a vzali ho na služebnu. Galásek se totiž dopustil trestného činu řízení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozilo o dnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Věc v úterý minulého týdne dospěla až k soudu. Obžalovaný svoji vinu nepopíral, hájil se tím, že měl v úmyslu své auto pouze přeparkovat. „Chtěl jsem vůz dát na parkoviště u hotelu Grand, kde jsem mínil strávit noc. Než mě zastavili policisté, ujel jsem jenom nějakých dvě stě padesát metrů,“ vyjádřil se Galásek.

Jeho obhájkyně upozornila, že její klient auto nezbytně potřebuje ke své obživě, ročně najede kolem třiceti tisíc kilometrů. Zároveň navrhla, že je ochoten zaplatit patnáct tisíc korun, které by měly směřovat k obětem trestných činů. To se soudkyni zdálo málo a částku zdvojnásobila. Podnikatel s tím souhlasil. V případě, že složí třicet tisíc korun na účet soudu, bude jeho trestní stíhání podmíněně zastaveno. S tímto řešením nakonec souhlasil i státní zástupce.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...