Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

19 smrzicePachatel neznámý, zapomeňte na viníka! S největší pravděpodobností přesně tak dopadne bezmála osmiměsíční policejní i hasičské vyšetřování požáru luxusního domu kolotočářské rodiny Finkových ze Smržic. Poslední zářijovou neděli loňského roku zničil vilu v centru obce požár, který způsobil škodu za sedm milionů korun. Po několika měsících se přišlo na to, že dům někdo zapálil. Každý v obci ukazoval prstem na Finkovy, nic takového se ovšem kriminalistům nepodaří prokázat...

„Vyšetřování tohoto případu se chýlí k závěru. Bohužel musím konstatovat, že s největší pravděpodobností bude vyšetřování odloženo se závěrem, že pachatel je neznámý,“ prozradila v pátek Večerníku Marie Štrbáková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Jak je to možné? Na začátku tohoto roku bylo na základě znaleckých posudků zjištěno, že v domě byla nalezena celkem čtyři ohniska požáru, čímž byla vyloučena technická závada a naopak potvrzeno žhářství. Kdo ale barák zapálil a proč, to zřejmě navždy zůstane tajemstvím rodiny Finkových. „Samozřejmě, že údajný pojistný podvod kriminální policie rovněž prověřovala. Některé indicie k tomu vedly, ovšem náš právní pořádek nedovoluje někoho obvinit jen na základě pouhých indicií a domněnek,“ uvedla Marie Štrbáková.

Po několika měsících Večerník znovu oslovil přímo kolotočářskou rodinu ze Smržic. V pátek se nám podařilo získat vyjádření majitelky vyhořelého domu Aloisie Finkové. „Že policie končí vyšetřování? To nevím, dozvídám se to právě teď od vás. S námi policie od toho požáru vůbec nekomunikovala,“ přivítala nás těmito slovy majitelka. Znovu razantně odmítla spekulace o tom, že by si rodina zapálila dům sama kvůli milionům korun z pojistky. „To je absurdní blbost, vždyť já v tom domě měla úplně všechno a všechno taky shořelo. Teď bydlím s dětmi v maringotce. Je škoda, že policie nepřijde na to, kdo nám barák zapálil. Já bych si ho podala! S manželem jsme ho stavěli deset let,“ reagovala Aloisie Finková. Nicméně ani ona sama nepopírá, že se její rodině budou miliony korun z pojistky hodit. „Každopádně je zpátky investujeme do tohoto domu, celý ho zrenovujeme a postavíme znovu,“ prozradila Večerníku majitelka ohořelé zříceniny, která už jen náznakem připomíná dřívější luxusní sídlo kolotočářské rodiny Finkových.

Po uzavření případu ze strany policie vstoupí do hry pojišťovna. Vyplatí Finkovým sedm milionů, nebo bude její vlastní vyšetřování úspěšnější a přijde na to, že se stala obětí podvodu? Těžko říct...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...