Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

14 rvackaPlivnul jim prodejce do jídla nebo to byl jen výmysl podnapilých zákazníků občerstvení s nonstop provozem v Plumlovské ulici? To nyní řeší strážníci, kteří do zmiňovaného bistra vyjížděli ve středu urovnat neobvyklý spor spojený s násilím.

„Ve středu třetího dubna o půl páté ráno vyjížděla hlídka strážníků do Plumlovské ulice, kde skupina mladíků obtěžovala obsluhu občerstvení s nonstop provozem. Zákazníci obvinili prodávajícího z toho, že jim plivnul do jídla, načež mu začali vyhrožovat fyzickým napadením. Jeden z dvojice po něm dokonce hodil keramickou misku a kelímek s kávou,“ popsala incident Večerníku Jana Adámková, tisková mluvčí Městské policie v Prostějově.

Svědek události se však obsluhy zastal. „Příprava jídla totiž proběhla přímo před očima nezúčastněné osoby, která žádné pochybení nezaznamenala. Po zaplacení rozbité nádoby byli oba výtržníci z místa vykázáni,“ dodala Adámková s tím, že celá záležitost skončí u správního řízení kvůli podezření z přestupku proti občanskému soužití. Pokuta se může podle zákona vyšplhat až na částku dvacet tisíc korun.

O vyjádření k celému incidentu jsme požádali i majitele občerstvení Brutus, kde se vše událo. „Naprosto odmítám, že by mohlo dojít k něčemu takovému, jako je plivnutí do jídla ze strany obsluhy. Naopak, trojice mladíků byla už po příchodu do provozovny agresivní, drzá a vulgární. Když obsluha chtěla zavolat městskou policii, mladíci se snažili vlézt do kuchyně okénkem a vytrhnout mobil z ruky našemu pracovníkovi. Policii přivolal až další ze zákazníků. Ti mladíci přišli k nám do Brutusu vyloženě prudit, kdyby to nebylo u nás, určitě by podobnou výtržnost udělali o kousek dál třeba na benzínce,“ řekl exkluzivně Večerníku Pavel Pacola.

Podle našeho dalšího zjištění mají zmínění výtržníci častější problémy se zákonem a v minulosti se dopustili už několika prohřeškům proti veřejnému pořádku.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...