Dobré dopoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 vyzirkaK mládí patří bezstarostnost. Své o tom zcela jistě ví i čtyřiadvacetiletý Prostějovan Roman Veselý, který si podobně jako řada mladíků a slečen v jeho věku s budoucností hlavu nelámal. Jelikož však delší dobu nepracoval a rodiče už odmítli dotovat jeho nákladný životní styl, nakonec velmi tvrdě narazil. Kvůli své nepoučitelnosti skončil ve vazební věznici, načež nyní si bude muset trest za své podfuky odpracovat!

 „Host do domu, čagan do ruky.“ Tak tohoto hesla se v případě Romana Veselého měl držet majitel penzionu Alberta. Svého hosta nejenže ubytoval, i s jeho přítelkyní jej navíc hostil, půjčil mu peníze, zaplatil kredit za telefon a na závěr ho ještě vyprovodil na vlak. Od svého mladého „kamarádíčka“ však po téměř půl roce neviděl ani korunu...

„Působil na mě slušným dojmem, neměl jsem důvod mu nevěřit,“ vysvětlil u Okresního soudu v Prostějově Břetislav Večerka. Tam totiž jeho „vyčůraný“ host nyní kvůli podvodu stanul. „Chtěl jsem za ubytování a jídlo zaplatit tak, že dostanu peníze od rodičů. Ti mi však řekli, že jsem dost starý na to, abych se o sebe postaral sám. Peníze mi nakonec nedal ani nikdo z mých kamarádů,“ zdůvodnil Veselý, který před soud předstoupil ve značkovém oblečení a botách Adidas. To vše si zřejmě pořídil za lepších časů, od loňského léta už je totiž jeho bankovní konto bylo kvůli exekucím zablokováno.

Poté, co se z penzionu Alberta Veselý odstěhoval, přesunul se do Mostkovic. Přespával zde v jedné z chat, kterou si dovybavoval věcmi ukradenými ze sousedních chalup. A to až doby, než jej právě tam zadrželi policisté. Vzhledem ke své nepoučitelnosti putoval Veselý do vazby. Nyní už je však na svobodě. Prostějovský soud mu za opakované podvody a drobné krádeže napařil 300 hodin veřejně prospěšných prací. Zároveň musí docházet k probačnímu úředníkovi, který by mu měl pomoci s řešením jeho zoufalé životní situace.

„S ohledem na váš věk je na místě vám dát ještě šanci. Pokud se však nevzpamatujete, je jasné, že vás vězení nemine. Každá hodina práce se v případě nedodržení podmínek může přeměnit v den trestu odnětí svobody,“ zdůraznila na závěr soudkyně Ivona Otrubová.

Rozsudek na místě nabyl právní moci.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...