Dobrý podvečer, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zloděj benzínu

V pondělí 11. ledna po druhé hodině v noci bylo na linku 156 přijato oznámení o podezřelém jednání muže, který leží pod vozidlem na ulici Libušinka. Hlídka na místě dvacetiletého mladíka zastihla, tvrdil, že zde doplňuje kapaliny do svého vozu. Strážníci zkontrolovali okolí a zjistili u jednoho ze zaparkovaných vozidel odšroubovaný vypouštěcí šroub a prázdnou nádrž. Objeven byl i pětilitrový kanystr naplněný benzínem. Zloděj benzínu stane u správního orgánu.

Boural a pak lhal

Předminulou sobotu o půl deváté ráno zjistila autohlídka dopravní nehodu na Dolní ulici. Osobní vůz Audi A6 stál v jízdním pruhu směrem z centra napříč vozovky, kdy jeho zadní část zasahovala na travnatý pás. Na základě popisu svědků události byl řidič zadržen u křižovatky ulic Lidická a Wolkerova. Z jeho chování bylo zřejmé požití alkoholu. Podezřelý se zdráhal komunikovat a tvrdil, že nic neví, jen jde do hotelu, kde je ubytován. Následně byl předán Policii ČR. Způsobená škoda na vozidle a veřejném osvětlení byla odhadnuta na 132 000 korun.

Peníze u bankomatu

Před třináctou hodinou v pondělí nahlásil muž nález finanční hotovosti v hodnotě 600 korun u bankomatu České spořitelny v obchodním domě Billa na Plumlovské ulici. Strážníci peníze odevzdali na pobočce České spořitelny.

Sám si zavařil

Sám na sebe upozornil dopravním přestupkem. V úterý v odpoledních hodinách řidič osobního motorového vozidla nerespektoval značku zákazu odbočení vlevo umístěnou naproti zadní části Národního domu a vjel na ulici Vápenice. Při řešení dopravního přestupku hlídka u řidiče zjistila vyslovení zákazu řízení. Z důvodu podezření z trestného činu byla na místo přivolána Policie ČR. Při dalších úkonech provedli policisté zkoušku na požití návykových látek. Ta u třiatřicetiletého muže vyšla pozitivně na amfetamin. Ani registrační značky na vozidle nebyly v pořádku. Automobil měl jiné než ty, které měl mít vůz přidělen. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...