Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

02 soudKrajský soud v Brně dnes uzavřel případ brutální vraždy ze dne 2. března loňského roku v Okružní ulici. O půl třetí odpoledne zde byl brutálním způsobem zavražděn jednaosmdesátiletý důchodce. Hlavní obvinění, Roman Mička a David Brauner dostali dnes spravedlivé tresty.

Druhý jmenovaný po celou dobu všem lhal. Byl to totiž právě on, kdo do bytu seniora vtrhnul jako první a uštědřil nebožákovi dvě brutálně vedené rány. Mička pak po Braunerově útěku starého sběratele známek a mincí „dodělal“. „V odůvodnění rozsudku je jedno, kdo si starého pána vytipoval. Oba dva obžalovaní konali společně s tím, že půjdou do bytu v Okružní ulici nejenom krást, ale věděli, že budou muset použít i násilí. K tomu také došlo. Oba zazvonili u bytu, a když jim jednaosmdesátiletý muž otevřel, obžalovaný Brauner dveře rozrazil, seniora dvakrát praštil do hlavy a prsou, načež muž spadl na záda a upadl do bezvědomí. Brauner zpanikařil a utekl, obžalovaný Mička měl zřejmě více kuráže. Starce několikrát udeřil, rukou ho rdousil a ještě mu pak polštářem přikryl ústa a nos. Poškozený umíral obzvláště trýznivým způsobem,“ řekl mimo jiného v odůvodnění rozsudku soudce senátu Krajského soudu v Brně Tomáš Kurfiřt poté, co nad oběma muži z Prostějova vynesl ortel. Roman Mička byl za vraždu odsouzen k 18 letům odnětí svobody do vězení se zvýšenou ostrahou, David Brauner pak šest let odnětí svobody s ostrahou za loupež. „Způsob provedení tohoto činu je velmi brutální a do nebe volající,“ dodal soudce.

David Brauner po celou dobu pobytu ve vazební věznici tvrdil, že je nevinný a v bytě seniora vůbec nebyl. U soudu však byl prokázán pravý opak, dokonce byl první, kdo na důchodce zaútočil. Po celou dobu vyšetřování tak Brauner očividně všem lhal.

Rozsudek ještě není pravomocný, všechny strany, tedy státní zástupkyně i oba obhájci odsouzených si ponechali zákonnou lhůtu na odvolání.

Veškerý průběh soudních jednání, bezprostřední ohlasy, rozhovory i anketu mezi občany - to vše přináší tištěné vydání Prostějovského Večerníku, které vychází v pondělí 14. ledna 2013.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...