Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 urciceOstrou policejní akci zažilo v neděli 9. prosince centrum Určic. Policejní komando zde vtrhlo do zdánlivě opuštěného objektu, kde našlo špičkově vybavenou pěstírnu marihuany. Prohlídka trvala skoro dvanáct hodin. Podle informací od místních zde měla marihuanu pěstovat čtveřice Vietnamců. Prostějovská ani krajská policie však tuto informaci nepotvrdila.

„Víte o tom, že v Určicích zasahovala URNA? Prohledávali dům u parku. Nějací Vietnamci tam ve velkém pěstovali drogy. Policajti tam naběhli v neděli odpoledne a byli tam až do pondělního rána,“ zavolal do redakce Večerníku jeden z našich pravidelných čtenářů. Kvůli bližším informacím jsme se okamžitě vypravili na místo činu. „To víte, že tu byli zakuklenci. A našli tu drogy. Chodím kolem tohoto domu do obchodu každý den a byl to pro mě obrovský šok. V životě bych neřekla, že by se tam mohlo něco takového dít. Dobře jsem znala i dlouholeté majitele domu, byli podnikaví, měli tu i obchůdek. Pak to ale asi přešlo na někoho jiného,“ prozradila Večerníku jedna z místních obyvatelek. Podle ní od letošního léta před domem pravidelně stávalo obytné auto. „Nikoho cizího jsem tu ovšem neviděla,“ pokračovala starší paní.

Na vratech domu, kde zásah proběhl, je číslo mobilního telefonu na Gabrielu Málkovou z Brna. Právě jí dle katastru nemovitostí dům od června letošního roku patří. V současnosti je však už vydán exekuční příkaz k jeho prodeji. Gabriela Málková ovšem telefon nezvedala.

Na podrobnosti se tedy Večerník zeptal i místního starosty, který byl akci osobně přítomen. „Zásah trval od nedělního odpoledne až do pondělního rána. Byli při něm zadrženi čtyři muži, kteří v domě měli špičkově vybavenou pěstírnu marihuany. Drog tu bylo velké množství, pěstírna byla jak v obytných místnostech, tak i ve dvoře,“ prozradil Vlastimil Konšel, kterého jsme se zeptali i na to, zda tu trávu skutečně pěstovali Vietnamci, jak se po obci povídá. „Nejsem ten, který by vám měl na tuto otázku odpovídat,“ reagoval Konšel.

Bližší informace od krajských policistů se nám ohledně tohoto případu nepodařilo získat. Přestože odhalených pěstíren v poslední době výrazně přibývá, poslední rozsahem srovnatelnou akci v regionu zažil naposledy Plumlov. Začátkem letošního března policejní komando vtrhlo do kotelny na místním sídlišti, kde našlo marihuanu v hodnotě tří milionů korun. Na místě byli zadrženi dva muži české národnosti ve věku sedmatřicet a sedmadvacet let.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...