Dobré poledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

51 dohnalovaAni ti nejšikovnější chmatáci a podvodníci vás nikdy nepřipraví o tolik peněz jako vaše bývalá manželka či milenka. Své o tom ví stále víc mužů, kteří podlehli přednostem nejrůznějších „zlatokopek“. Tyto ženy dokážou v nákupních centrech za víkend utratit tolik co jiná rodina za celý měsíc. Podobně se dle slov svého dlouholetého milence chovala i Renata Kamencová. Ta se ještě jako Renata Dohnalová nechvalně proslavila jako jednatelka později zkrachovalé cestovní agentury Mika Tour. Kromě podmínky za okolnosti provázející konec cestovky jí nyní hrozí další trest kvůli penězům, které si půjčila od svého dlouholetého milence...

Dvacet let zahýbali svým zákonitým partnerům a celkem dobře jim to klapalo. Teprve, když do jejich vztahu zasáhly půjčky na větší obnosy peněz, rozkmotřili se, začali se soudit a plivat na sebe jedovaté sliny. To je v kostce příběh mileneckého páru Miroslava Hofmana a Renaty Dohnalové, nyní Kamencové z Prostějova. Zatímco muž pracoval jako hasič a zároveň provozoval pneuservis, ambiciozní žena byla zaměstnána v cestovce Mika Tour, kterou později začala provozovat sama. Podnikání vyučené kadeřnice však před třemi roky skončilo hodně neslavně...   

Jejich milenecký vztah se datoval už od roku 1991, nezměnil se ani po tom, co pan Hofman v roce 1999 ovdověl. Nic jim nevadilo, že měli své zákonné partnery, problém nastal až ve chvíli, kdy do něj vstoupily peníze. Poprvé si paní Dohnalová půjčila v roce 2003, naposledy finance od svého milence dostala loni. O kolik peněz přesně šlo, není úplně zřejmé. Jisté bylo, že v únoru 2010 podepsala směnku na jeden a půl milionu korun.

 „Říkala, že milion dluží kvůli krachu cestovky a půl milionu potřebuje, aby se mohla rozvést. Slibovala mi, že pak už budeme jenom spolu,“ vysvětlil účel půjčky Hofman, který nyní po své bývalé milence chce více jak dva miliony korun, jež jí za téměř deset let jejich vztahu měl půjčit.  „Nechápu vaše chování. Pokud mi dlužník nevrátí peníze, tak mu přece nebudu půjčovat další. Chtěl jste je vůbec zpět?“ byl zvědavý soudce Petr Vrtěl. „To víte, že chtěl. Když jsem jí ale začal vyčítat, že mi dluží peníze, tak to stejně vždycky skončilo v posteli. Navíc říkala, že její rodiče prodali městu pozemek a že z toho mají tři miliony, které jí věnují, a z toho že mi ona své dluhy brzy zaplatí,“ reagoval Miroslav Hofman.

Soudce Vrtěl se dotazoval i druhé strany sporu. „Tvrdíte, že vám pan Hofman nikdy žádné peníze nepůjčil. Proč jste tedy ty směnky podepisovala?“ otázal se paní Kamencové. Ta to dosti nevěrohodně vysvětlovala tím, že chtěla svému milenci zachránit krk. „On tehdy spolupracoval s mafií. Říkal mi, že na mě peníze potřebuje převést, protože je s partou Ukrajinců vymáhá od dlužníků a má strach je mít u sebe,“ hájila se u soudu paní Kamencová.

Příchod záhadných a násilnických Ukrajinců na scénu však její partner vysvětlil velice prozaicky. Tím ovšem celému jejich dlouholetému vztahu nasadil opravdu tragikomickou korunu. „To je nesmysl. Peníze jsem na paní obžalovanou převáděl jen proto, že je po mně chtěla, aby se mohla už konečně rozvést. Vymáhání peněz s Ukrajinci po nocích jsem si vymyslel jen kvůli tomu, že jsem si asi před čtyřmi roky našel další přítelkyni. Proto už jsem nechtěl k paní Dohnalové vždy, když měla zrovna volno v posteli,“ pobavil všechny přítomné v sále Miroslav Hofman.

Renata Kamencová před soudem prohlásila, že je zcela bez prostředků, bydlí v pronajatém bytě a její další dluhy splácí maminka a částečně i synové. Nyní jí však hrozí nejen to, že peníze vypůjčené od Miroslava Hofmana bude muset po letech konečně vrátit, ale dokonce i vězení.

Soud v této věci doposud nerozhodl, hlavní líčení bylo odročeno. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...