Dobré ráno, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

50 naftaJak dlouho trvá, než se zloději dočkají trestu? Často dosti dlouho. Krádeže nafty a benzinu z aut, stejně jako okapů z kostelů - to byla specializace trojice mužů, kteří se seznámili v Přemyslovicích. Vůdcem této skupiny měl být osmadvacetiletý Václav Bahulík. Trojice, která měla loni na svědomí minimálně šestatřicet případů, stále čeká na trest. Nafta se však ztrácela dál. Policisté v minulém týdnu dopadli další dvojici, která řádila rovněž na Konicku.

Václav Bahulík, Karel Bauer a René Kubala měli vysávat benzin a naftu z aut v Ludmírově, Brodku u Konice, Hvozdu, Bohuslavicích a dalších obcích na Konicku. Na největší úlovek, asi sedmdesát litrů nafty, si měli přijít v Šubířově. Státní zástupkyně je žaluje z celkem šestatřiceti případů. A možná jich bylo i víc. „Odjížděli skoro každý večer a vraceli se vždy k ránu. Smáli jsme se jim, že mají pravidelnou pracovní dobu. Jednou mi i ukazovali článek v Prostějovském Večerníku, kde se psalo o další krádeži nafty. Podívej se, jsme v novinách, chlubili se tehdy…,“ svěřila se s pikantními podrobnostmi  přítelkyně jedno z obžalovaných.

Případy vysávání benzinu a nafty z nádrží osobních i nákladních aut jsou v dnešní době  na denním pořádku. Odhalit a dopadnout pachatele ovšem bývá velmi těžké, ne-li nemožné. V případě skupiny, která jako černá ruka řádila loni na Konicku, se to sice podařilo, odsouzen však dosud nikdo v této souvislosti nebyl. Nafta se přitom ztrácela dál. A to nejen přímo v Přemyslovicích, kde se všichni tři muži seznámili, ale na celém Konicku.  Minulý týden pak policisté dopadli další dva muže, kteří měli v regionu na svědomí šest letošních případů.

„Muži, z nichž jeden je cizinec, kradli na Prostějovsku od dubna do října letošního roku. Vysávali nádrže v Čechách pod Kosířem, v Laškově, Rakové u Konice, Bohuslavicích, Vyšehradu u Konice a Brodku u Konice,“ vyjmenovala policejní mluvčí Irena Urbánková. Muži odčerpali naftu ze tří nákladních vozidel a ze tří autobusů. „Celkově se jim podařilo ukrást 950 litrů nafty,“ spočítala Irena Urbánková a dodala, že celková škoda je vyčíslená na čtyřicet tisíc korun. Kdy se tato povedená dvojice dočká trestu, je velkou otázkou. V případě Václava Bahulíka a jeho dvou parťáků by to mohlo být po více jak roce od doby, kdy kradli.

Hlavní líčení totiž bylo odročeno na pátek 14. prosince, kdy by měl konečně padnout i rozsudek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...