Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

50 rozicVlado Rožič se vrátil. Nebezpečný mafián, který policii upláchl v sobotu 1. září letošního roku ze svého bytu v Krasické ulici, se podle informací www.vecernikpv.cz  v uplynulých dnech proháněl po Prostějově. Jeden z několika svědků, který se redakci přihlásil, jej například viděl ve vínově červeném Volkswagenu Caravelle s německou registrační značkou. Co na to policie? A je Rožič skutečně zpět, nebo dokonce pořád v našem městě?

Jak informujeme na straně 1 dnešního vydání, do redakce Večerníku takřka obden volá a píše stále více údajných svědků, kteří po Prostějově viděli Vlada Rožiče! Zřejmě největší kápo zlodějského gangu aut na Prostějovsku už měl být dávno za mřížemi, avšak před policejní hlídkou ujel a od druhého září je tak po něm vyhlášeno celostátní pátrání...

Vlado Rožič se měl živit především obchodem s kradenými auty. Do něj byla v Prostějově zapletená spousta lidím tudíž není divu, že tento muž byl ve městě všeobecně známý. Není se tedy co divit, že když se u nás po nějakém čase opět objevil, neunikl pozornosti lidí, kteří ho dlouhá léta znali.

„Vlada Rožiče jsem viděl v neděli před polednem na křižovatce u prostějovského Kauflandu. Řídil vínově červený Volkswagen Caravelle s německou registrační značkou. V dodávce byl sám, nikdo další s ním nejel. Byl to stoprocentně on, často jsem ho vídal, jak s ostatními sedával v kavárně v prostějovské Arkádě,“ popsal Večerníku důvěryhodný svědek. Obdobně hovořili i další...

Po Vladu Rožiči by po jeho útěku měla intenzivně pátrat policie. „Když jsem Vlada Rožiče viděl, napadlo mě, že to s ním bude stejné, jako to bylo s Robertem Kovaříkem. Po něm rovněž policisté oficiálně vyhlásili pátrání, u jeho domu jsem občas viděl stát policejní auto, přesto on sám chodil normálně po městě,“ zmínil se jeden ze svědků.

Na věc Večerník okamžitě upozornil i brněnské kriminalisty, kteří by po Rožičovi měli nyní pátrat. „Vyšetřovatel zabývající se touto věcí tu není, informaci mu předáme,“ vyjádřil se v pátek dopoledne tiskový mluvčí brněnské policie Pavel Šváb. Tuší policisté, kde by se mohl Rožič pohybovat? „Indicie máme, ale pochopitelně je nemůžeme uveřejnit. Pokud by někdo měl informace k pobytu hledané osoby, je nejlepší je obratem sdělit na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu,“ reagoval Pavel Šváb.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...