Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

49 braunerAč to policie ani Krajské státní zastupitelství v Brně Večerníku nepřiznaly, dozvěděli jsme se žhavou novinku v případě březnové vraždy jednaosmdesátiletého důchodce z Okružní ulice z jiných zdrojů a jako první! Víme totiž, že vyšetřovací spis olomoucká kriminálka definitivně uzavřela i se seznamem vyhodnocených stop zajištěných na místě činu. Hlavní obviněný Roman Mička i jeho údajný komplic stanou poprvé u soudu již 8. ledna 2013!

Naše redakce kromě toho obdržela minulý týden další z dopisů, kterými nás v poslední době zásobuje z Vazební věznice v Olomouci David Brauner. Muž, který Večerník už pár dnů po vraždě jednaosmdesátiletého seniora z Okružní ulice, k níž došlo v pátek 2. března, sám upozornil na svoji roli v tomto případu i na jméno Romana Mičky, který je hlavním obviněným v celé kauze. I podle Braunera už policisté celý vyšetřovací spis uzavřeli.

Přestože toto tvrzení Večerníku zatím nechce potvrdit Krajské ředitelství Policie ČR v Olomouci, ani Krajské státní zastupitelství v Brně, David Brauner tvrdí, že kriminalisté už spis odevzdali krajské státní zástupkyni. „Tuto informaci mi sdělil můj obhájce. Podle něho už byli vyslechnuti všichni, kdo s případem měli něco společného. Navíc prý už jsou vyhodnoceny všechny stopy odebrané na místě činu. Konečně se prokáže skutečnost, že ani jedna z nich nepatří mně! Neustále se snažím vyšetřovatele přesvědčit, že jsem v bytě zavražděného vůbec nebyl, navzdory tomu, co tvrdí pan Mička,“ stojí v dopise Davida Braunera. Jak vzápětí Večerníku sdělil, ještě před termínem soudního projednávání chce prostřednictvím obhájce podat stížnost proti svému vazebnímu stíhání. „Vůbec nechápu, proč jsem ještě ve vazbě. Z rozboru stop je jasné, že s vraždou nemám nic společného,“ dodává Brauner.

V jeho závěru ještě stále vazebně stíhaný muž odmítá, že by před vraždou dostal od někoho ze známých tip, že nebohý senior vlastní vzácnou sbírku starých mincí. „Já určitě ne! To se zeptejte pana Mičky, od koho dostal informaci, že ten důchodce měl mít v bytě nějakou cennost. Já žádného známého pana Mičky neznám a už vůbec ne jménem, příjmením ani bydlištěm. Ono tohle ostatně padne u soudu, protože je to pravda a je to jen malá část toho, co se u přelíčení řekne. Jsem od začátku obviněný z něčeho, co jsem neudělal. Nevidím tedy důvod, proč čekat na soud ve vazební věznici. Snad soud vyhoví mé stížnosti na vazební stíhání. Pokud by mě pustili na svobodu, hodně by se ulevilo i mým rodičům. Mám hodně nemocného otce a v průběhu mé vazby byl z vážných zdravotních důvodů převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice...,“ posteskl si v závěru svého dopisu, adresovaného PROSTĚJOVSKÉMU Večerníku, David Brauner.

Naše redakce bude nadále přímo u toho!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...