Dobrý večer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

48 kuceroveLumpárny skončily, pánové! Otec se synem z Chrudimi, mající za sebou bohatou kriminální minulost, se před nástupem trestu do vězení za zlodějny spáchané ve východních Čechách schovávali pět měsíců v Prostějově. Ani tady si ovšem nedali pokoj, vykrádali auta u hřbitova a také chaty v okolí.

Otec Stanislav Kučera se schovával v jednom z bytů v Moravské ulici, jeho syn, rovněž Stanislav, si v Prostějově stačil najít přítelkyni, u níž bydlel v ulici Pod Kosířem. A právě na těchto místech byli také zatčeni! Večerník se to dozvěděl od místních občanů.
„Mohu potvrdit, že služba kriminální policie a vyšetřování zatkla v Prostějově celostátně hledané pachatele trestné činnosti, které se dopouštěli na území Chrudimska. Oba byli před pěti měsíci odsouzeni za krádeže na třicet, respektive šestadvacet měsíců odnětí svobody nepodmíněně. Do vězení však nenastoupili a přestěhovali se do Prostějova. Dalším šetřením bylo zjištěno, že i v našem městě se dopustili trestné činnosti. V sedmi případech vykradli auta, navíc jim byla prokázána tři vloupání do rekreačních zařízení. Ve čtvrtek po obědě už byli oba muži převezeni do Vazební věznice v Olomouci,“ potvrdil informace na dotaz Večerníku Pavel Novák, vedoucí Územního odboru Policie ČR v Prostějově.
Stanislav Kučera starší strávil ve svém životě už třináct a půl roku v kriminále. Svého syna vzal zřejmě do učení. Oba notoričtí zloději se pět měsíců skrývali v Prostějově, ale to si vybrali špatně. Podle našeho zjištění využili kriminalisté momentu překvapení a ve čtvrtek ráno si na ně počíhali před jejich „úkryty“...
„Kromě toho, že si nyní odsedí již zmíněné tresty, čeká je další obvinění za spáchané krádeže vloupáním v Prostějově, a co víc, každému z nich hrozí další tři roky vězení za maření výkonu úředního rozhodnutí,“ přidal šéf prostějovské policie.
Na samotný závěr se Večerník dozvěděl ještě jednu zajímavost. Otec se synem zůstanou zřejmě nerozlučnou dvojicí i nadále. „Jakmile je naši policisté přivezli do Vazební věznice v Olomouci, oba projevili přání sdílet společnou celu,“ prozradil úsměvný závěr vydařené pátrací akce Pavel Novák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...