Příjemnou noc, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

46 smenarnaUž od pondělního večera společně s prostějovskou kriminální policií monitorujeme případ, který ve své podstatě není ojedinělý, a bohužel podobné se dají očekávat i v budoucnu, ovšem svým způsobem se vymyká obyčejům. Loupežného přepadení směnárny vedle radnice se totiž dopustil naprosto zoufalý muž, který atrapou staré nacistické pistole vyhrožoval směnárníkovi a požadoval po něm vydání peněz.

K loupeži došlo v pondělí v podvečer, kriminálka pachatele zatkla druhý den před polednem. „Z trestného činu loupeže je obviněn pětapadesátiletý muž z Prostějovska, který v pondělí v sedmnáct hodin přepadl směnárnu na Žižkově náměstí v Prostějově. Muž byl při přepadení maskován kšiltovkou a slunečními brýlemi, kdy v ruce držel krátkou střelnou zbraň. Přistoupil k přepážce a po obsluze žádal vydání finanční hotovosti. Obsluha v obavě o svůj život zalehla pod výdejní pult a zůstala ležet na podlaze a na opětovné výzvy pachatele nereagovala. Přibližně po čtyřiceti vteřinách, kdy se nic nedělo, pachatel odešel,“ popsal nám loupež s málo vídaným scénářem Josef Bednařík, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Při přepadení nebyl nikdo zraněn a škoda nevznikla. „Na základě výpovědí svědků a dalších důkazů byl pachatel v místě svého trvalého bydliště v úterý 6. listopadu před jedenáctou hodinou dopoledne zadržen. U muže byla zajištěna atrapa kovové nefunkční pistole značky P 38 Walther a oblečení, které měl v době přepadení na sobě. V současné době je muž stíhán na svobodě a za tento čin mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ dodal Josef Bednařík.

Prostějovský Večerník získal výpověď přepadeného směnárníka a máme i rozhovor se samotným lupičem! Zajistěte si proto pondělní tištěné vydání

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...